Korte impressie afgelopen periode

Ik kijk, zo vlak voor de vakantie, terug op een inspirerende, drukke tijd vol met workshops en trainingen in binnen- en buitenland! Ik wil hierbij met name 4 trainingen uitlichten:

In februari heb ik de workshop ‘vluchten’ gegeven aan MBO leerlingen in Eindhoven in samenwerking met Nieuw Wij. Deze mbo-eindhoven-1200x1600workshop heb ik samen met collega trainer Astrid ontworpen en is gericht op thematiek ‘vluchtelingen’.  We maken daarbij gebruik van theatertechnieken en ervaringsleren, waarbij de leerlingen in de   huid kruipen van vluchtelingen. Deze ervaring maakt het mogelijk een diepergaande discussie, bewustwording en inzichten te creëren over de situaties van vluchtelingen in Nederland. Sinds december 2016 ben ik verbonden aan de trainerspool van Nieuw Wij, gericht op het promoten van interculturele en interreligieuze dialoog. Mocht u interesse hebben in trainingen en workshops op dit gebied, dan kunt u contact met mij opnemen.

In mei gaf ik twee grote internationale trainingen binnen het Europese jongerenprogramma Erasmus+.  De training op de Azoren my-favourite-mistakein Portugal (My Favourite Mistake) bracht 26 professionals die met jongeren werken samen. Deze training was gericht op het positief leren van fouten en het creëren van een veilig, positief leerklimaat voor jongeren.  Deze training mocht ik samen geven met mijn Portugese en Italiaanse collega-trainers en was gericht op ervaringsleren.  Door middel van theater, discussies en verschillende reflectie oefeningen zijn we met de groep flink de diepte ingegaan en hebben het onderwerp fouten maken en ondersteunen van jongeren hierin uitgebreid onderzocht en besproken.

Vlak daarna gaf ik een training in Ierland (Power of Positivity) gericht op het vinden van partners voor het opzetten van jongerenuitpower-of-positivity-ierlandwisselingen binnen Erasmus+ gericht op het promoten van mentale gezondheid van jongeren.  Mijn Ierse collega en ik hebben deze training nu in verschillende vormen gegeven en het blijft inspirerend het proces te faciliteren van het ontwikkelen van nieuwe en betrouwbare partnerschappen. En om mensen mee te nemen in de wereld van hoe je leerzame jongerenuitwisselingen op kunt zetten op het gebied van stimuleren van mentale gezondheid bij jongeren

En als laatste wilde ik mijn workshop Kernkwaliteiten Teams uitlichten. Ik ben gecertificeerd kernkwaliteiten trainer en geef workshop-kernkwaliteiten-teams2workshops kernkwaliteiten en kernkwaliteiten teams in binnen- en buitenland. Eind mei heb ik deze mogen verzorgen voor een medisch team uit Zuid-Limburg. Een inspirerende dag waarbij de teamleden aan de slag zijn gegaan met hun eigen kernkwadrant en deze vervolgens naast die van anderen in het team hebben gelegd.  Dit leverde, zelfs in de beperkte tijd die we hadden, mooie inzichten op wat betreft samenwerking en communicatie in het team!

Nu is het tijd voor vakantie, waarbij ik mij richt op rust en reflectie. Om na de zomer weer volop aan de slag te gaan!