Workshop Kernkwaliteiten

Met kernkwaliteiten in je kracht!Kern-Kwadranten-Trainer-logo-300x142

Vergroting van je zelfkennis (o.a. kennis over waar je goed in bent en wat je valkuilen zijn) maken dat je bewustere keuzes maakt in je leven en zorgen voor een betere samenwerking met anderen

Wil je meer zelfkennis over je natuurlijke kwaliteiten en onderzoeken hoe deze van invloed zijn op je leven? Wil je meer weten over de valkuilen, uitdagingen en IMG_0507allergieën die jouw kwaliteiten met zich meedragen? En hoe je door middel van deze zelfkennis over kwaliteiten jouw relatie met anderen kan verbeteren? De workshop Kernkwaliteiten helpt jou je zelfkennis te vergroten en draagt bij aan bewustere keuzes in je leven, onder andere in de samenwerking met anderen!

Kernkwaliteiten
Ieder persoon is geboren met bepaalde kernkwaliteiten. Kernkwaliteiten maken jou uniek, zijn altijd potentieel aanwezig en zorgen dat je een natuurlijke neiging hebt zaken op een bepaalde manier te doen, te zien of te benaderen. Voorbeelden van kernkwaliteiten zijn “invoelend”, “zorgzaam”, “vasthoudend” en “flexibel”.

Zelfkennis over jIMG_0509ouw eigen kernkwaliteiten geeft de mogelijkheid deze kernkwaliteiten maximaal te benutten, en jouw gedrag en overtuigingen die voortvloeien uit die kwaliteiten beter en bewuster te begrijpen en te sturen. Verder zorgt kennis van de werking van kernkwaliteiten én de zelfkennis van je eigen kernkwaliteiten dat je het gedrag van anderen beter en positiever leert begrijpen en benaderen, waardoor de relatie ten opzicht van anderen zal verbeteren.

Het programma
Deze workshop duurt één dagdeel (3 uur).

Het programma is interactief, creatief en gaat uit van een actieve rol van de deelnemers. Stap voor stap leer je over jouw unieke kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën.

Hierbij zal je kennis maken met het kernkwadrant van Ir. D. Ofman vanuit een ervaringsgerichte benadering. Een belangrijk gedeelte gaat over het maken van jouw eigen persoonlijke kernkwadrant van kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën! We werken aan tenminste één van jouw kernkwaliteiten en koppelen deze aan persoonlijke vraagstukken binnen je dagelijkse leven.

Resultaten
Na het volgen van deze workshop ga je naar huis met:

 • Kennis van het basis kernkwadrant van Ir. D. Ofman:
  – Wat zijn kernkwaliteiten?
  – Hoe hangen kernkwaliteiten samen met valkuilen, uitdagingen en allergieën?
  – Wat is het kernkwadrant?
  – Hoe kan je kernkwadranten in je IMG_0508dagelijkse praktijk gebruiken?
 • Persoonlijk ingevuld kernkwadrant van minimaal één kernkwadrant
 • Reflectie en oefeningen voor thuis waarbij je bewust wordt van de invloed van kernkwaliteiten in je dagelijks leven/werk

Dit lever je de volgende mogelijkheden op:
– Meer zelfkennis van jouw kwaliteiten
– Een positiever zelfbeeld
– Je werkelijke motivatie ontdekken
– Meer begrip kunnen tonen voor en omgaan met anderen

Voor wie
Deze workshop is gericht op personen die hun eigen kwaliteiten verder willen onderzoeken en willen onderzoeken hoe deze kwaliteiten in relatie tot anderen tot uiting komen.
Deze workshop wordt verder vormgegeven naar de behoefte van de aanwezige deelnemers.

Op aanvraag kan deze workshop ook voor (bestaande) groepen/teams worden aangeboden. Kijk hier voor meer informatie over deze workshop voor groepen/teams

Investering
Prijs (excl. btw): € 70,00 p.p. (minimaal 4 deelnemers)

Locatie: Online of op locatie in Utrecht

Wanneer:

Vrijdag 3 december 2021 – 9:30 – 12:30 (online editie)

Woensdag 19 januari 2022 – 9:30 – 12:30 (online editie)

Aanmelden of meer informatie

Trainer: Sanne de Kieviet is gecertificeerd kernkwaliteitentrainer door een opleiding bij Ir. D. Ofman zelf.
Zij is expert op het gebied van empowerment (krachtgerichte ontwikkeling) door middel van ervaringsleren.

Na haar Master Ontwikkelingspsychologie is zij opgeleid tot Internationaal SALTO trainer binnen het Europese netwerk van trainers. Verder is zijn verbonden met de Trainersacademie voor Professioneel trainer.

Kern-Kwadranten-Trainer-logo-300x142