Workshop Positief leren van fouten

My Favourite MistakeEen veilige omgeving is een vereiste voor ontdekken, leren en ontwikkelen. Belangrijk hiervoor is de manier waarop wordt omgegaan met het maken van fouten in leersituaties: voelt iemand  zich vrij om dingen uit te proberen zonder angst voor falen en fouten?

Stimuleert de omgeving het positief maken van fouten? Of wordt het vermijden van fouten juist gestimuleerd?  Het is gemakkelijk te zeggen: fouten mogen gemaakt worden, maar het is anders dit daadwerkelijk te stimuleren en aan te moedigen als vereiste voor leren en ontwikkelen.

Deze workshop daagt deelnemers uit te onderzoeken hoe fouten maken en leren verbonden zijn en hoe een positieve benadering van fouten maken bijdraagt aan de ontwikkeling van een prettige leeromgeving. Het gaat hierbij om: wat is mijn eigen benadering richting mijn fouten en die van anderen? En hoe kan ik anderen ondersteunen in veilig en positief fouten maken.

Voor wie
Deze workshop is voor iedereen die bewust wil worden van zijn/haar benadering van fouten richting de eigen persoon en anderen zowel binnen als buiten leersituaties.

Wanneer
De positief leren van fouten workshop wordt meerdere keren per jaar aangeboden. De workshop kan vanaf 5 deelnemers ook op aanvraag worden gegeven. Het programma wordt dan op maat gemaakt en afgestemd op de wensen en behoeften van de deelnemers.

Contact
Bel of mail me voor meer informatie of vrijblijvende offerte.