Workshop Kernkwaliteiten Teams

Met kernkwaliteiten in gezamenlijke kracht!Kern-Kwadranten-Trainer-logo-300x142

 Vergroting van de zelfkennis van medewerkers over eigen kwaliteiten en die van de andere, zorgen voor een betere inzet van medewerkers, een positievere werksfeer en betere samenwerking en communicatie.

 Wilt u een succesvol team waarbij samenwerking vanuit de eigen kracht voorop staat? Waarbij ruimte is voor een respectvolle reflectie op de eigen kwaliteiten en de mogelijke valkuilen van de eigen en de andere personen en de invloed daarvan op de samenwerking? Workshop Kernkwaliteiten in Teams zorgt ervoor dat de zelfkennis over de eigen kernkwaliteiten en valkuilen van de persoonlijke medewerkers wordt vergroot. Daarnaast zorgt het ervoor dat teamleden hun uitdagingen en allergieën in relatie tot elkaar inzichtelijk en bespreekbaar maken en vanuit een positieve benadering aanpakken. Hierdoor ontstaat wederzijds begrip binnen het team en een verbeterde en succesvollere samenwerking!

Kernkwaliteiten
Ieder persoon is geboren met bepaalde kernkwaliteiten. Kernkwaliteiten maken jou uniek, zijn altijd potentieel aanwezig en zorgen dat je een natuurlijke neiging hebt zaken op een bepaalde manier te doen, te zien of te benaderen. Voorbeelden van kernkwaliteiten zijn “invoelend”, “zorgzaam”, “vasthoudend” en “flexibel”.

Zelfkennis over jouw eigen kernkwaliteiten geeft de mogelijkheid deze kernkwaliteiten maximaal te benutten, en jouw gedrag en overtuigingen die voortvloeien uit die kwaliteiten beter en bewuster te begrijpen en te sturen. Verder zorgt kennis van de werking van kernkwaliteiten én de zelfkennis van je eigen kernkwaliteiten dat je het gedrag van anderen beter en positiever leert begrijpen en benaderen, waardoor de relatie ten opzicht van anderen zal verbeteren.

Het programma
Deze workshop duurt een dagdeel tot een dag (in overleg)

Het programma is interactief, creatief en gaat uit van eenworkshop-kernkwaliteiten-teams2 actieve rol van de deelnemers. Stap voor stap leer je over jouw unieke kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën. En die van anderen uit jouw team.

Hierbij zal je kennis maken met het kernkwadrant van Ir. D. Ofman vanuit een ervaringsgerichte benadering. Een belangrijk gedeelte gaat over het maken van jouw eigen persoonlijke kernkwadrant van kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën! Door dit in het team met elkaar te delen zullen we inzichten krijgen over het functioneren van iedereen in het team.

Resultaten
Na het volgen van deze workshop ga je naar huis met:

 • Kennis van het basis kernkwadrant van Ir. D. Ofman:
  – Wat zijn kernkwaliteiten?
  – Hoe hangen kernkwaliteiten samen met valkuilen, uitdagingen en allergieën?
  – Wat is het kernkwadrant?
  – Hoe kan je kernkwadranten in je dagelijkse praktijk gebruiken?
 • Persoonlijk ingevuld kernkwadrant van minimaal één kernkwadrant
 • Reflectie op het team en de onderlinge relaties gezien vanuit de kernkwaliteiten.
 • Reflectie en oefeningen voor thuis waarbij je bewust wordt van de invloed van kernkwaliteiten in je dagelijks leven/werk

Dit lever je de volgende mogelijkheden op:
– Meer zelfkennis van teamleden van hun eigen kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieen. En die van de andere teamleden.
– Meer begrip kunnen tonen voor en omgaan met anderen

Voor wie
Deze workshop is gericht op organisaties die relaties in een team willen verbeteren, verdiepen of versterken. De teamleden zullen ieder hun eigen kwaliteiten onderzoeken en hun relatie met de anderen in het team vanuit kernkwaliteiten bekijken. Dit kan voor zowel nieuwe teams als bestaande teams een goede manier zijn elkaar op een andere manier te leren kennen en waarderen. Deze workshop wordt verder vormgegeven naar de behoefte van de aanwezige deelnemers en de behoefte vanuit de organisatie.

Investering
Prijs (excl. btw): In overleg met de organisatie

Locatie: Intern

Aanmelden of meer informatie

Trainer: Sanne de Kieviet is gecertificeerd kernkwaliteitentrainer door een opleiding bij Ir. D. Ofman zelf.
Zij is expert op het gebied van empowerment (krachtgerichte ontwikkeling) door middel van ervaringsleren.

Na haar Master Ontwikkelingspsychologie is zij opgeleid tot Internationaal SALTO trainer binnen het Europese netwerk van trainers. Verder is zijn verbonden met de Trainersacademie voor Professioneel trainer.

Kern-Kwadranten-Trainer-logo-300x142

Ervaringen van deelnemersworkshop-kernkwaliteiten-teams